duurzame energie
Duurzame of groene energie is opgewekt uit schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, zon en water.
  Uw Specialist in   Alternatieve   energie
bel 0476/225.669 (Geert)
of 0494/060.775 (Bart)
bart@greentechnicsolutions.be
geert@greentechnicsolutions.be

Zonneboilers

Zonneboilers van Green Technic Solutions

Principe van een zonneboiler

De zonneboiler produceert warm water met behulp van zonne-energie. Om het water op te warmen, wordt op het dak een zonnecollector - een thermisch zonnepaneel - gemonteerd. Een pompgroep zorgt voor het transport van de opgewekte warmte naar een boiler (zonneboiler). Er bestaan twee type zonneboilers:

  • Vlakkeplaatcollectoren
  • Vacuümbuiscollector

Zuinig met energie

Een zonneboiler met naverwarming verbruikt heel wat minder energie dan een klassiek verwarmingssysteem. Zelfs bij onvoldoende zon. Enkel voordelen, dus!

Het rendement van een zonneboiler varieert van 60 tot 85 % gratis warm water.

Terugverdientijd en premies

Investeren in een zonneboiler is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Er bestaan verschillende premies waaronder die van de netbeheerder, het verlaagd btw-tarief bij renovatie, de E-peilpremie bij nieuwbouw en de extra premies van de lokale overheden. Wat de terugverdientijd op ongeveer 6 tot 9 jaar brengt.

Green Technic Solutions installeert alle types thermische zonnepanelen of zonneboilers. Een zonneboiler levert u gratis warm water en is zelfs uitbreidbaar tot verwarmingsondersteuning.

Green Technic Solutions levert duurzaam werk, zowel voor specifieke installaties als voor volledige energieconcepten. Vraag vrijblijvend offerte of informatie over de meest kwalitatieve groene oplossing voor uw situatie.